Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elvis is beste verdienende dode artiest

Shownieuws

Elvis Presley is de overleden beroemdheid die het meeste verdient. Hij staat voor de zesde keer op nummer één in de jaarlijkse lijst van het tijdschrift Forbes.

Elvis Presley is de overleden beroemdheid die het meeste verdient. Hij staat voor de zesde keer op nummer één in de lijst van bestverdienende dode beroemdheden die het Amerikaanse tijdschrift Forbes jaarlijks opstelt. De in 1977 overleden zanger bracht afgelopen jaar 49 miljoen dollar op.

Vorig jaar stond Nirvana-zanger Kurt Cobain nog op de hoogste positie van de lijst met een vermogen van 50 miljoen dollar. Dit jaar is hij echter alweer uit de lijst verdwenen. Hij had zijn koppositie namelijk uitsluitend te danken aan zijn weduwe Courtney Love die vorig jaar een kwart van haar rechten op de muziek van Nirvana verkocht.

Andere doden die de afgelopen twaalf maanden goed verdienden zijn onder anderen John Lennon (44 miljoen dollar), Snoopy-tekenaar Charles Schulz (35 miljoen dollar), Albert Einstein (18 miljoen dollar), Tupac Shakur ( 9 miljoen dollar) en Marilyn Monroe (7 miljoen dollar).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen