Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Temptations-lid klaagt voormalige bandmaatjes aan

Shownieuws

Otis Williams heeft drie van zijn voormalige bandleden aangeklaagd omdat zij ten onrechte de bandnaam The Temptations gebruiken. Dat meldt TMZ dinsdag.

Otis Williams heeft drie van zijn voormalige bandleden aangeklaagd omdat zij ten onrechte de bandnaam The Temptations gebruiken. De enige nog levende oprichter van de mannengroep vindt dat hij de enige is die de naam mag gebruiken, zo meldt entertainmentwebsite TMZ dinsdag.

De voormalige bandleden Glenn Leonard, Ali Woodson en Barrington Henderson treden op onder de naam Legendary Lead Singers of The Temptations en The Temptations Reunion Show.

Uit rechtsdocumenten blijkt dat Williams vindt dat hij als enige recht heeft op het gebruik van de naam. Hij vindt dat de mannen inbreuk hebben gemaakt op zijn eigendom en bovendien de reputatie van The Temptations te grabbel gooien door lage prijzen voor concertkaartjes te rekenen. Ook managers van de band worden aangeklaagd.

Williams wil een vergoeding voor de geleden schade plus rente over de opbrengsten van de concerten die Leonard, Woodson en Henderson de afgelopen jaren hebben gegeven. Ook wil hij dat de eigendommen die het drietal kocht van de winst uit de concerten aan hem worden overgedragen.

Motown-band The Temptations werd in 1961 opgericht in Detroit. De band scoorde hits als 'Papa was a rollin'stone' en 'My girl'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen