Kies je favoriete radiostation

Dossiers

100%NL moet stoppen met Hazes-duetten

Shownieuws

De platenmaatschappij van André Hazes is niet gecharmeerd van de actie 'Zing met André' van 100%NL. EMI heeft de radiozender gesommeerd om te stoppen.

De platenmaatschappij van André Hazes heeft radiozender 100%NL gesommeerd om per direct te stoppen met 'Zing met André', waarvoor luisteraars een duet konden opnemen met de overleden volkszanger. Platenlabel EMI is niet gecharmeerd van de actie van 100%NL rond de verschijning van het album 'Samen met Dré'.

Sinds vorige week donderdag kon op de website van de radiozender worden meegezongen met het nummer 'Bedankt m'n vriend'. Luisteraars konden een zelfgemaakt duet opnemen en dat vervolgens laten beluisteren door andere bezoekers van de site. Enkele honderden duetten zijn opgenomen, zo meldt 100%NL. Dinsdag wordt de actie van de website verwijderd.

Op 'Samen met Dré', dat volgende week maandag verschijnt, zijn duetten te horen met artiesten als Xander de Buisonjé, Frans Bauer, Guus Meeuwis en Paul de Leeuw. Ook het nummer 'Blijf bij mij', waarmee Gerard Joling onlangs een megahit scoorde, staat op de plaat.

Niet iedereen is ontevreden over het initiatief van 100%NL. Wolter Kroes, die ook op 'Samen met Dré' te horen is, is zeer te spreken over de actie. De volkszanger heeft de radiozender toestemming gegeven om zijn nieuwste single 'Niet normaal' voor een actie te gebruiken. Luisteraars kunnen binnenkort via de website van 100%NL een duet met Kroes opnemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen