Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Parton rouwt om zangpartner Porter Wagoner

Shownieuws

Dolly Parton zegt met de dood van countryster Porter Wagoner ook een deel van haarzelf te hebben verloren. Hij overleed zondag op 80-jarige leeftijd.

(Novum/AP) - Dolly Parton zegt met de dood van countryster Porter Wagoner ook een deel van haarzelf te hebben verloren. Maar ze is blij dat ze vlak voor zijn dood nog enkele uren met haar oude duetpartner door kon brengen, voordat hij zondag op 80-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker.

Wagoner maakte vijftig jaar deel uit van de cast van de Grande Ole Opry, het befaamde countryprogramma op de Amerikaanse radio. In 1967 maakte hij de toen 21-jarige Dolly Parton beroemd door haar te kiezen als duetpartner. Zij was ook regelmatig te gast in The Porter Wagoner Show, zijn eigen televisieprogramma dat van 1960 tot en met 1981 op de Amerikaanse televisie te zien was.

De 61-jarige Parton was zondag samen met de familie van de artiest in het hospice in Nashville waar hij is overleden. Daar heeft ze voor hem gezongen en met hem gebeden. "Het voelt goed ik op een waardige manier afscheid van hem heb kunnen nemen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen