Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kylie Minogue schittert op eigen gala

Shownieuws

Kylie Minogue heeft maandagavond de Music Industry Trust Award ontvangen. De zangeres droeg een goudkleurige jurk op het gala dat voor haar was georganiseerd.

Kylie Minogue heeft maandagavond de Music Industry Trust Award ontvangen. De Australische zangeres, die werd vergezeld door haar eveneens zingende zusje Danii Minogue, droeg een goudkleurige Dolce & Gabbana-jurk op het gala dat voor haar in een chique Londens hotel was georganiseerd.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie. Minogue ontving de prijs omdat zij al twintig jaar in het vak zit en omdat zij een van de grootste entertainers en popiconen aller tijden is. Eerder vielen onder anderen Elton John en Peter Gabriel de eer te beurt.

De voorzitter van de jury noemde Kylie de meest glamoureuze winnaar in de geschiedenis van de awards, zo meldt de BBC. "Ze verdient deze award voor haar succes, dat al twintig jaar aanhoudt", vertelde hij. "Ze inspireert miljoenen met haar klasse, stijl en menslievendheid."

Sting feliciteerde zijn collega via een videoboodschap. "Ik heb veel respect voor jou als artiest", zegt hij. "En, net als zoveel mannen op deze planeet, ben ook ik niet immuun voor jouw schoonheid."

De 39-jarige zangeres, die volgende maand een nieuw album uitbrengt, was dolblij met de prijs. "Ik vind het geweldig dat ik op deze manier geëerd word. Ze sloot de ceremonie af met haar eerste hit in Groot-Brittannië, 'I should be so lucky'. Jamie Cullum begeleidde haar op de piano.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen