Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Studenten Rockacademie komen met platenmaatschappij

Shownieuws

Studenten van de Rockacademie zijn gestart met een platenmaatschappij: de Rockacademie Content Exploitatie Maatschappij. Doel is jonge artiesten verder helpen.

Studenten van de Rockacademie in Tilburg zijn gestart met een platenmaatschappij: de Rockacademie Content Exploitatie Maatschappij (Racem). Doel van het initiatief is jonge en talentvolle artiesten te begeleiden in de ontwikkeling van hun muzikale carrière, zodat ze voet aan de grond krijgen in de Nederlandse muziekindustrie.

Dat kan door zorg te dragen voor cd-opnamen, boekingen, promotie en het uitdenken van een carrièreplan, dit alles zonder de artiesten in hun artistieke vrijheid te beperken. Het verschil met een gewone platenmaatschappij is volgens de oprichters dat Racem weliswaar een commercieel bedrijf is, maar dat de carrière van de artiest boven het eigen belang wordt gesteld.

De afgelopen weken heeft Racem al 'talloze' demo's ontvangen. De platenmaatschappij is nu druk bezig met de selectieprocedure. Op 7 november wordt bekend met welke acts zij in zee gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen