Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Derde verdachte Simpson-roof keert zich tegen O.J.

Shownieuws

Een man die ervan wordt verdacht dat hij met O.J. Simpson een overval heeft gepleegd, getuigt tegen de football-ster. Dat vertelde hij maandag tegen de rechter.

(Novum/AP) - Een man die ervan wordt verdacht dat hij op 13 september samen met O.J. Simpson en vier anderen een overval heeft gepleegd op twee souvenirhandelaars, heeft besloten te getuigen tegen de voormalige football-ster. Dat vertelde de verdachte, Michael McClinton, maandag tegen de rechter.

Volgens het politierapport bracht McClinton op verzoek van Simpson twee pistolen mee naar de hotelkamer in Las Vegas waar de twee souvenirhandelaars verbleven. Ze zouden spullen die aan de oud-footballster toebehoren hebben willen terughalen.

De getuigenis van McClinton zou de verklaring van Simpson onderuit halen. De acteur en zijn advocaat hebben tot nu toe de aanwezigheid van wapens ontkend. De 49-jarige McClinton is de derde verdachte in de zaak die schuld bekent in ruil voor strafvermindering. Eerder bekenden Charles Cashmore en Walter Alexander al schuld.

Simpson en twee andere verdachten in de zaak worden volgende week donderdag in de rechtszaal verwacht voor een hoorzitting. Ze worden beschuldigd van twaalf misdrijven, waaronder ontvoering en het plegen van een gewapende overval. Als Simpson schuldig wordt bevonden aan ontvoering, kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen