Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah smeekt Afrikaanse families om vergiffenis

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft haar excuses aangeboden aan de leerlingen van haar Zuid-Afrikaanse meisjesschool. Enkelen van hen zouden mishandeld zijn door een leidster.

Oprah Winfrey heeft haar excuses aangeboden aan de leerlingen van haar Zuid-Afrikaanse meisjesschool en hun families. Een van de leidsters op The Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation zou leerlingen hebben mishandeld en een van hen seksueel misbruikt. De talkshowpresentatrice had volgens de Zuid-Afrikaanse krant Rapport tranen in haar ogen toen zij om vergiffenis vroeg. "Ik heb jullie teleurgesteld en dat spijt me zo."

De talkshowkoningin riep afgelopen weekeinde alle ouders van de leerlingen bijeen in Henley-on-Klip, ten zuiden van Johannesburg, waar de school staat. De afgelopen weken vloog zij sinds het uitlekken van de mishandeling en het misbruik al zeker twee keer vanuit de Verenigde Staten naar Zuid-Afrika.

Behalve de bewuste leidster zijn ook de directrice van de school en minstens één andere leidster op non-actief gesteld. Hun wordt kwalijk genomen dat ze niet hebben ingegrepen, ondanks klachten van de leerlingen. "Ik vertrouwde de directrice. Toen ik haar aannam, dacht ik dat ze een passie had voor de kinderen van Afrika, maar ze heeft me teleurgesteld", zei Oprah.

Volgens de Zuid-Afrikaanse krant heeft de presentatrice zelf aangifte gedaan tegen de mishandelende leidster.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen