Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw vervolg op 'Gone with the wind'

Shownieuws

Het tweede vervolg op de roman 'Gone with the wind' wordt zaterdag onthuld in de VS. 'Rhett Butler's people' gaat over het leven van de held Rhett Butler.

(Novum/AP) - Het tweede vervolg op de romanklassieker 'Gone with the wind' wordt zaterdag gepresenteerd in de Verenigde Staten. 'Rhett Butler's people' is een navertelling van het meesterwerk van schrijfster Margaret Mitchell uit 1936, maar dan vanuit het perspectief van de mannelijke held Rhett Butler.

Het boek belicht de afkomst van Butler, die uit South Carolina komt en naar Georgia verhuist. Daar ontmoet hij de dramatische en vrijgevochten heldin Scarlett O'Hara. Het verhaal is geschreven door de 67-jarige Donald McCaig, een kenner van de periode van de Amerikaanse Burgeroorlog waarin het verhaal speelt, en goedgekeurd door het comité dat de nalatenschap van Mitchell beheert.

Het eerste vervolg op 'Gone with the wind' stamt uit 1991. 'Scarlett' werd geschreven door Alexandra Ripley. En hoewel critici er geen goed woord voor over hadden, werd het boek een bestseller. De Amerikaanse zender CBS maakte er vervolgens een miniserie van.

'Gone with the wind', in Nederland bekend als 'Gejaagd door de wind', behoort tot de bekendste liefdesverhalen ter wereld. De verfilming van David O. Selznick was in 1939 goed voor acht Oscars. De hoofdrollen worden gespeeld door Vivien Leigh en Clark Gable.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen