Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury buigt zich over verkrachtingszaak Copperfield

Shownieuws

Een jury buigt zich over de beschuldigingen aan het adres van David Copperfield. De jury gaat bekijken of hij moet worden vervolgd voor een zedenmisdrijf.

Een jury in Seattle buigt zich over de beschuldigingen aan het adres van David Copperfield. De leden van de jury gaan bekijken of de illusionist moet worden vervolgd voor een zedenmisdrijf. Dat meldt de Amerikaanse krant The Seattle Times.

Een 21-jarige vrouw uit Seattle beweert dat de illusionist haar heeft verkracht op zijn privé-eiland op de Bahama's. Volgens de krant heeft ze aan de politie verteld met de 51-jarige magiër naar het afgelegen eiland te zijn gegaan nadat hij had beloofd haar te helpen met haar modellencarrière. Hij zou haar hebben verzekerd dat er ook andere gasten aanwezig zouden zijn, maar dit was niet het geval.

Het verhaal over de beschuldigingen kwam twee weken geleden naar buiten nadat de FBI een inval deed in een opslagloods van Copperfield. Daarbij werden onder meer de harde schijf van een computer en de geheugenkaart van een digitale camera in beslag genomen. In eerste instantie werd beweerd dat de FBI ook twee miljoen dollar in contanten had meegenomen, maar de inlichtingendienst ontkrachtte dit bericht later.

Volgens de advocaat van de illusionist zijn alle beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt vals. "David Copperfield heeft zich nooit aan enig vrouw opgedrongen. De vrouw die dat beweert, liegt", verklaarde hij tegen de entertainmentwebsite TMZ. Om zijn bewering kracht bij te zetten, haalde hij het valse bericht over de twee miljoen dollar aan. "De media hadden wat dat betreft ook geen gelijk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen