Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Douglas kiest voor gezinsleven

Shownieuws

Michael Douglas heeft zijn droomrol gevonden. Hij speelt het liefst vader en echtgenoot sinds hij getrouwd is met Catherine Zeta-Jones.

(Novum/AP) - Michael Douglas heeft zijn droomrol gevonden. Hij speelt tegenwoordig het liefst echtgenoot en vader. "Ik heb geleerd gas terug te nemen en me te gedragen als een echte familieman", zegt de acteur. "Sinds ik met Catherine ben getrouwd, heb ik een nieuw gezin. Daar geniet ik enorm van."

Douglas, die voorheen bekend stond als vrouwenverslinder en seksverslaafde, trouwde in 2000 met de 25 jaar jongere actrice Catherine Zeta-Jones. Het stel kreeg een zoon en een dochter, die inmiddels 7 en 4 jaar zijn. Douglas had uit een eerder huwelijk al een zoon.

Of Douglas het echt alleen rustiger aandoet vanwege zijn gezin, valt te betwijfelen. Ook zijn leeftijd begint hem parten te spelen, geeft hij toe. De 63-jarige Douglas wil echter nog niet stoppen met werken, zo geeft hij aan.

Douglas staat al jaren garant voor bioscoopsucces. 'Fatal attraction', 'Wall Street' en 'Basic instinct' waren hits, maar ook zijn recentere werk, zoals 'The game' en 'The sentinel', deden het goed. In 2003 was hij met zijn ouders, Kirk en Diana Douglas, te zien in 'It runs in the family', waarin tevens zijn volwassen zoon Cameron speelde.

Dit weekeinde nam Douglas voor zijn gehele oeuvre de Lifetime Achievement Award in ontvangst op het Savannah Film Festival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen