Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Saw IV' slacht concurrentie af

Shownieuws

Het vierde deel in de bloederige 'Saw'-filmreeks was dit weekeinde de grote publiekstrekker in de VS. 'Saw IV' bracht ruim 22 miljoen euro in het laatje.

(Novum/AP) - Het vierde deel in de bloederige 'Saw'-filmreeks was dit weekeinde de grote publiekstrekker in de Amerikaanse bioscopen. 'Saw IV', de nieuwe film over de sadistische seriemoordenaar Jigsaw, bracht ruim 22 miljoen euro in het laatje. Daarmee staat de horrorproductie bovenaan de box office, de lijst films met de hoogste omzet.

Volgens de makers van de reeks is het succes te danken aan loyaliteit van de jonge fans. Zo had negentig procent van de bioscoopbezoekers die 'Saw IV' dit weekeinde zagen de voorgaande delen ook gezien. Bijna zeventig procent van hen was jonger dan 25 jaar. 'Saw IV' draait vanaf januari in de Nederlandse bioscopen.

De tweede plaats in de box office is voor 'Dan in real life', een komedie met Steve Carell en Juliette Binoche, over een weduwnaar die drie dochters opvoedt. De film debuteert met een omzet van bijna 8,5 miljoen euro. Op drie staat '30 Days of night', die nu tien dagen draait en goed was voor bijna vijf miljoen euro. In de vampierenfilm speelt 'hunk' Josh Hartnett de hoofdrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen