Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Silverchair domineert Australische muziekprijzen

Shownieuws

De rockband Silverchair heeft zondagavond maar liefst zes Aria Awards gewonnen. Dat is te lezen op de website van de Australische muziekprijzen.

De band Silverchair heeft zondagavond maar liefst zes Aria Awards gewonnen. Dat is te lezen op de website van de Australische muziekprijzen. De drie rockers werden onder meer onderscheiden in de categorieën van beste single, voor het nummer 'Straight lines', en beste album, voor de plaat 'Young modern'. Ook kreeg Silverchair de prijs voor beste band.

Al sinds de oprichting van Silverchair in 1992 geniet de rockband grote populariteit in Australië en Nieuw-Zeeland. In de loop van de jaren negentig vergaarde de band ook bekendheid in Europa en de Verenigde Staten, met nummers als 'Freak' en 'Abuse me'. Het nieuwste album 'Young Modern' kwam tot stand na een pauze van enkele jaren.

De Australische zanger Keith Urban ging zondag naar huis met een award voor beste countryalbum. Andere winnaars, die in Europa minder bekendheid genieten, zijn Sneaky Sound System, Damien Leith, Gotye en Missy Higgins.

De Aria Awards, kort voor Australian Recording Industry Association Awards, werden dit jaar voor de 21e keer uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen