Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joss Stone is oud genoeg voor emoties

Shownieuws

Joss Stone wordt er moe van dat mensen zich verbazen over haar levenswijsheid. "Mag ik niet huilen, omdat ik te jong ben", vraagt ze zich af.

Joss Stone wordt er moe van dat mensen zich verbazen over haar levenswijsheid. Ook al is ze slechts 20 jaar oud, geen emotie is haar vreemd. "Mensen vragen me altijd stomme dingen als: hoe kun je soulmuziek zingen als je zo jong bent?", vertelt de zangeres aan Novum Nieuws. "Dat betekent dat ze een leeftijdslimiet zetten op gevoelens."

De Britse artieste, die woensdag optreedt in Ahoy Rotterdam, ergert zich aan de betuttelende reacties die ze krijgt op haar muziek. "Mag ik niet huilen, omdat ik te jong ben", vraagt ze zich af. "Mag ik niet lachen of verliefd zijn, omdat ik niet oud genoeg ben? Dat is absurd! Ik begrijp dat roken, drinken en autorijden leeftijdsgebonden is, maar ik snap niet dat er een leeftijdslimiet is voor het hebben van gevoelens."

In haar thuisland kreeg ze dit jaar wel meer te verduren dan 'stomme' vragen. Naar aanleiding van haar verschijning tijdens de Brit Awards, begin dit jaar, kreeg ze felle kritiek te verduren. Zo zou ze tijdens het muziekgala met een nep Amerikaans accent gesproken hebben. "Ze zijn nu weer vriendelijk tegen me", zegt ze over de Britse pers. "Ze verveelden zich of zo. Als de bladen niets hebben om over te schrijven, als je ze niets geeft, dan gaan ze dingen verzinnen."

Ook de verkoop van haar nieuwste album 'Introducing Joss Stone' liet in Groot-Brittannië te wensen over. De plaat wist daar de top 10 niet te bereiken. In Nederland daarentegen, waar het album op nummer één stond van de Mega Album Top 100, lijkt Stone weinig fout te kunnen doen. "Dit is één van mijn favoriete plekken, dus dat komt goed uit", zegt ze lachend. "Mensen zijn hier heel rustig en relaxed. Ze rijden op hun fietsjes en roken jointjes."

Voor dat legaal verkrijgbare narcoticum loopt Stone echter niet warm. "Veel mensen vinden Amsterdam daarom te gek, maar je kunt overal ter wereld wiet roken. Het is leuk dat het hier legaal is, maar overal roken mensen joints."

In haar vrije tijd is de zangeres dan ook niet in coffeeshops te vinden. "Ik heb niet zoveel vrije tijd, dus als ik wat dagen vrij heb, dan slaap ik het merendeel van de tijd. Ik slaap, neem een bad en luister naar wat muziek", zegt ze. "Als ik meer dan vijf dagen heb, ga ik naar mijn huis in Engeland, in Devon. Dan hang ik wat rond met mijn broers en zussen en doe ik de afwas. Mijn vaatwasser is stuk, net als de meeste spullen in mijn huis. Alles is kapot."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen