Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation wint twee TMF Awards

Shownieuws

Within Temptation heeft zaterdagavond twee TMF Awards gewonnen. De symfonische metalband kreeg de prijzen voor Beste Live Act en Beste Video.

Within Temptation heeft zaterdagavond twee TMF Awards gewonnen. De symfonische metalband, die vier keer genomineerd was, kreeg de prijs voor Beste Live Act, waarmee de band Bløf, Ilse DeLange en Opgezwolle versloeg. Ook nam het zestal de award voor Beste Video mee naar huis, voor de clip van het nummer 'What have you done'.

Roel van Velzen werd in de categorie van Beste Album onderscheiden voor zijn debuutplaat 'Unwind'. Hij kreeg de afgelopen weken meer stemmen dan de genomineerde cd's van Within Temptation, Krezip en Tiësto. De kleine popzanger, beter bekend als VanVelzen, mocht in de Amsterdamse Heineken Music Hall het beeldje, in de vorm van de Griekse godheid Pan, in ontvangst nemen.

Volendam deed het goed deze avond. Zowel Jan Smit als zijn vrienden Nick & Simon kregen een beeldje mee naar huis. Smit werd met de TMF NL Award uitgeroepen tot beste Nederlandse act. Bløf, Is Ook Schitterend en Jim waren de tegenstanders van de volkszanger in de categorie voor beste Nederlandstalige act. Nick & Simon mochten de TMF Borsato Award in ontvangst nemen. Marco Borsato selecteerde de genomineerden voor de nieuwe prijs, die bedoeld is voor veelbelovend jong talent.

De zanger riep de prijs onlangs in het leven omdat hij niet meer in aanmerking wilde komen voor de muziekprijzen. Gedurende zijn carrière won hij maar liefst 21 TMF Awards. Ook genomineerd voor de prijs waren Dennis, Stevie Ann en VanVelzen. Als bedankje voor Borsato zongen zij samen met Nick & Simon het nummer 'Je hoeft niet naar huis vannacht', waarmee de zanger in 1995 een hit scoorde.

Di-rect mocht niet alleen het prijzenfestijn muzikaal openen, de band won eveneens de TMF Rockt Award. Daarmee versloegen de Haagse rockers Within Temptation, Heideroosjes en Delain. De TMF Pure Award, voor de beste urban act, ging naar The Partysquad. Het Nederlandse dj-team won eveneens de TMF Radio Hit Award voor het nummer 'Non stop', waarop ook rapper Brainpower te horen is. Het house-duo Jeckyll & Hyde kreeg de TMF Party Award mee naar huis.

Naast dat van Di-rect, waren optredens te zien van artiesten als de Sugababes, de Kaiser Chiefs, Krezip, Within Temptation en Enrique Iglesias. De Spaanse zanger bleek niet slechts voor het zingen van een liedje aanwezig te zijn bij de awards. Iglesias mocht een beeldje in ontvangst nemen voor de videoclip van zijn single 'Do you know'.

Zoals vrijdag al bekend werd, kreeg de band The Girls de zogenaamde TMF Kweekvijver Award. De band mocht als beloning optreden tijdens de awardshow. TMF Kweekvijver werd door de muziekzender in het leven geroepen om relatief onbekende bands te helpen bij hun doorbraak.

Ook echt onbekende talenten waren vertegenwoordigd bij het muziekgala. De 16-jarige Romy kreeg de TMF Webcam Award uitgereikt. Wie kans wilde maken op de nieuwe prijs kon een filmpje met zijn of haar zangkunsten op de website van TMF plaatsen. Esmée Denters bewees eerder dit jaar dat het zingen van liedjes via een webcam kan leiden tot wereldwijd succes.

Het muziekgala vond dit jaar voor de twaalfde keer plaats, maar kende een ander prijzenpakket dan voorheen. Vertrouwde categorieën als Beste Mannelijke Artiest Nationaal en Beste Vrouwelijk Artiest Nationaal waren achterwege gelaten. De nadruk lag dit jaar op muziek van Nederlandse bodem. Vorig jaar kwamen Anouk en Marco Borsato als grote winnaars uit de bus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen