Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Copperfield zegt shows af na beschuldigingen

Shownieuws

David Copperfield heeft de shows die hij de komende weken zou geven, afgezegd. De Amerikaanse illusionist wordt verdacht van een zedenmisdrijf.

David Copperfield zegt shows af na beschuldigingen

(Novum/AP) - David Copperfield heeft zijn shows van de komende weken afgezegd. Dat meldt een producent die de shows van de Amerikaanse illusionist organiseert in Thailand. De annuleringen volgen op de berichten dat Copperfield zich schuldig zou hebben gemaakt aan een seksueel misdrijf.

Vorige week deed de FBI een inval in de opslagloods van de goochelaar. Daarbij werden de harde schijf van een computer, de geheugenkaart van een digitale camera en bijna twee miljoen dollar in contanten in beslag genomen. Een officiële aanleiding voor de inval is niet bekendgemaakt, maar zijn advocaat stelde dat 'de beschuldigingen niet kloppen'. "David Copperfield heeft zich nooit opgedrongen aan iemand."

Volgens de Thaise organisator Kittiyong Achawaphong kreeg zij een e-mail van het management van Copperfield waarin werd gemeld dat de shows van de magiër voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. Naast zijn optredens in Thailand zou de 51-jarige illusionist de komende weken shows geven in Indonesië, Maleisië en Singapore.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen