Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Potter-film maakt goede kans op Bafta

Shownieuws

'Harry Potter and the order of the Phoenix' maakt kans op een Bafta Children's Award, de belangrijkste Britse kinderfilmprijs. Ook 'Happy feet' dingt mee.

Potter-film maakt goede kans op Bafta

'Harry Potter and the order of the Phoenix' is de grote kanshebber bij de Bafta Children's Awards, de belangrijkste Britse kinderfilm- en televisieprijzen. De vijfde film in de reeks Potter-films is genomineerd voor de publieksprijs voor beste film. Het op de film gebaseerde videospel heeft een nominatie voor de prijs voor beste game, die dit jaar voor het eerst wordt vergeven.

In de categorie beste speelfilm neemt 'Harry Potter' het op tegen animatiefilms 'Happy feet' en 'Flushed away'. Ook avonturenfilm 'Bridge to Terabithia' heeft een nominatie in de wacht gesleept. Kinderen kunnen op de website van Bafta stemmen op hun favoriet.

Vorig jaar werd 'Wallace and Grommit, the curse of the were-rabbit' verkozen tot beste film. Ruim honderdduizend kinderen brachten toen hun stem uit. De uitreiking vindt dit jaar plaats op 25 november in Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen