Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pitt en Jolie produceren televisieserie

Shownieuws

Brad Pitt en Angelina Jolie werken samen aan een nieuwe televisieserie. De nog naamloze serie draait om het reilen en zeilen van een liefdadigheidsorganisatie.

Pitt en Jolie produceren televisieserie

Brad Pitt en Angelina Jolie werken samen aan een nieuwe televisieserie voor de Amerikaanse publieke zender HBO. De filmsterren zijn uitvoerend producenten voor een nog naamloze serie over het reilen en zeilen van een liefdadigheidsorganisatie. Dat meldde het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter maandag.

In de serie komen de tactische spelletjes achter de schermen van een dergelijke organisatie aan bod. Ook is aandacht voor medewerkers van de organisatie die worden uitgezonden naar gevaarlijke gebieden. Wanneer de serie op de buis komt is nog onduidelijk.

Jolie en Pitt, zelf actieve filantropen, worden bijgestaan door Scott Burns die het script schrijft voor de serie. Burns was eerder producent van de documentaire 'An inconvenient truth', waarin Al Gore de klimaatproblematiek aan de kaak stelt.

Het sterrenkoppel heeft veel ervaring in de wereld van liefdadigheidswerk. Vorig jaar richtten de twee de Jolie-Pitt Foundation op, een organisatie die internationale liefdadigheidsinstellingen ondersteund, waaronder Artsen zonder Grenzen. De 32-jarige Jolie is sinds 2001 werkzaam als ambassadeur van vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties.

HBO is een betaalzender die bekendstaat om zijn kwalitatief hoogstaande programmering. De zender is verantwoordelijk voor series als The Sopranos, Six Feet Under en Sex and the City.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen