Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit in duet met John Denver

Shownieuws

Jan Smit heeft een duet opgenomen met de overleden countryzanger John Denver. Het liedje 'Calypso' staat als extra track de nieuwe single, die vrijdag uitkomt.

Jan Smit in duet met John Denver

Jan Smit heeft een duet opgenomen met de overleden countryzanger John Denver. Het liedje 'Calypso', een oude hit van Denver, staat als extra track op de cd-single 'Dan volg je haar benen'. Het singletje komt vrijdag uit.

De 21-jarige Smit heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij groot fan is van Denver, die midden jaren zeventig als de populairste countryzanger ter wereld gold. Zo zong hij tijdens zijn laatste tournee steevast het liedje 'Leaving on a jetplane', een van de grootste hits van Denver. Anders bekende nummers van de Amerikaan zijn 'Country roads' en 'Annie's song '.

Vlak voor zijn dood nam Denver ook een duet op met een Nederlandse artiest: 'Perhaps love/liefde is' met Justine Pelmelay. In 1997 overleed de zanger nadat hij met zijn vliegtuigje was neergestort.

Smit mag de komende tijd overigens niet zingen. De Volendammer heeft knobbeltjes op zijn stembanden en moet tot eind november rust houden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen