Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beslag gelegd op huis Rob de Nijs

Shownieuws

De Belastingdienst heeft beslag laten leggen op het huis van Rob de Nijs in Bosch en Duin. De zanger zou een aantal jaren zijn aanslagen niet hebben betaald

Beslag gelegd op huis Rob de Nijs

De Belastingdienst heeft beslag laten leggen op het huis van Rob de Nijs in Bosch en Duin. Volgens documenten heeft de zanger aanslagen over 2000, 2002 en 2004 ondanks dwangbevelen niet betaald. Dat meldt website Sterrenstek maandag. Niet bekend is om hoeveel geld het gaat, maar naar verluidt om tonnen. Rob de Nijs' manager Frank Jansen wil alleen zeggen dat het om veel geld gaat.

Volgens Jansen is er niet zo veel aan de hand. "Ach, we hebben sinds 1998 al een conflict met de fiscus", zegt hij. "Het gaat om optredens van Rob in het buitenland. We verschillen van mening met de Belastingdienst over hoe we hier met de kosten en opbrengsten om moeten gaan." Jansen gaat uit van een storm in een glas water. "Het huis is de voor de vorm als onderpand genomen", zegt de manager. "De accountant van Rob en de Belastingdienst zijn er alweer uit." Jansen zegt dat het beslag snel weer wordt opgeheven.

Het huis in kwestie wordt niet door de Nijs zelf bewoond maar door zijn ex Belinda Meuldijk en hun autistische zoon Yoshi. Het is het huis waar de afgelopen maanden dankzij de 'rattengate'-affaire zoveel over te doen was. De Nijs kwam in juni in opspraak nadat foto's van het vervuilde huis van Meuldijk in Privé waren verschenen. Meuldijk spande een kort geding aan tegen het weekblad. Privé moest een rectificatie plaatsen en tevens bekend maken van wie de foto's afkomstig waren. Het bleek dat Rob de Nijs zelf de foto's had gemaakt. Hij zou dit hebben gedaan omdat hij zich zorgen maakte over de situatie waarin Yoshi opgroeit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen