Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wibi Soerjadi speelt nog één keer op 'Bösie'

Shownieuws

Wibi Soerjadi speelt met voor zijn kerstgala nog één keer op zijn befaamde Bösendorfer Concertvleugel Imperial. Het concert is op 26, 27 en 28 december.

Wibi Soerjadi speelt nog één keer op 'Bösie'

Wibi Soerjadi speelt met kerst nog één keer op zijn befaamde Bösendorfer Concertvleugel Imperial 39912-10765. De vleugel, die hij liefkozend Bösie noemt, staat al een tijdje van zijn rust te genieten op het landgoed van Soerjadi in Zeist, maar wordt ter gelegenheid van het jaarlijkse Kerstgala van de Nederlandse concertpianist toch nog een laatste keer gebruikt.

De 37-jarige Soerjadi geeft dit jaar voor de veertiende keer een Kerstgala in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij speelt dan romantische muziekstukken uit de negentiende eeuw van onder anderen Liszt en Busoni. Daarna speelt hij eigen composities gebaseerd op thema's van muziek uit Disneyfilms en van Zimmer.

De oude concertvleugel van Soerjadi stond onder meer in Carnegie Hall in New York en de Musikverein in Wenen. Ook nam de pianist een aantal albums met de piano op. Het laatste project met 'Bösie' was de hit 'Blind for you', met de Haagse rockband Di-rect.

Het Kerstgala vindt op 26 en 27 december plaats in het Concertgebouw in Amsterdam en op 28 december in de Doelen in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen