Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Het Huis Anubis wint kindertelevisieprijs

Shownieuws

Het Huis Anubis is in de prijzen gevallen. De Nickelodeon-serie ontving zaterdag een Kinderkast Juryprijs in de categorie fictie tijdens het Cinekid festival.

Het Huis Anubis wint kindertelevisieprijs

Het Huis Anubis is in de prijzen gevallen. De Nickelodeon-serie ontving zaterdag een Kinderkast Juryprijs in de categorie fictie. De kindertelevisieprijzen werden uitgereikt tijdens het Cinekid filmfestival op het Westergasterrein in Amsterdam.

Andere winnaars van de Kinderkast-prijzen waren de Anne Frank Special van de NPS (publieksprijs non-fictie), de KRO-kleuterdramaserie Adriaan (juryprijs fictie) en de VPRO-serie Bloot (juryprijs non-fictie).

Naast de Kinderkast-televisieprijzen werden er zaterdag in Amsterdam ook filmprijzen uitgedeeld. De Duitse film 'Max en ik' van Anna Justice won de Cinekidleeuw Juryprijs. Het Zweedse 'Kidz in da hood' van Catti Edfeldt en Ylva Gustavsson ging naar huis met de Cinekidleeuw Publieksprijs.

Ook op het gebied van computergames werden zaterdag prijzen weggegeven. De educatieve webgame 'Hello you! Game', waarmee kinderen spelenderwijs Engels leren, won de Cinekid Nieuwe Media Award Juryprijs. De publieksprijs ging naar het voetbalspel FIFA 07.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen