Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Kraaijkamp ontvangt Blijvend Applausprijs

Shownieuws

John Kraaijkamp heeft zondag de Blijvend Applausprijs in ontvangst genomen. Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam werd de 82-jarige acteur geëerd.

John Kraaijkamp ontvangt Blijvend Applausprijs

John Kraaijkamp heeft zondag de Blijvend Applausprijs in ontvangst genomen. Tijdens een bijeenkomst in De Kleine Komedie in Amsterdam werd de 82-jarige acteur geëerd voor zijn 'opmerkelijke en bijzondere bijdragen aan het Nederlandse theater, de film en de televisie'.

De Blijvend Applausprijs werd totnogtoe tweejaarlijks toegekend aan artiesten in de herfst van hun carrière. Eerdere winnaars waren onder meer Adèle Bloemendaal, Ramses Shaffy en Lex Goudsmit. Vanaf dit jaar wordt de prijs, die bestaat uit een bronzen beeldje en vijfduizend euro, jaarlijks uitgereikt.

Het feestelijke theaterprogramma dat zondag om de uitreiking was heen gebouwd, is ook een deel van de prijs. Voor Kraaijkamp senior waren er zondag optredens van onder anderen Karel 'Mini' de Rooy en zijn broer Nico, Nelly Frijda, Martin van Dijk en Jan Nelissen.

Volgens het juryrapport verdient de komiek de prijs als geen ander. "Als er iemand de Blijvend Applausprijs verdient dan is het wel John Kraaijkamp senior." De jury roemt zijn veelzijdigheid, zijn lange staat van dienst en zijn 'onvergelijkbare komische gaven'. "Hiermee wist hij ontelbare creaties in televisieseries, cabaret en op de planken tot subtiel menselijk leven te brengen, schijnbaar zonder moeite en met ingehouden, vaak haast onderkoeld spel waarbij het publiek niet meer bijkwam van het lachen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen