Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney in bestuur Zwitsers energiebedrijf

Shownieuws

George Clooney is zijn horizon aan het verbreden. De acteur neemt plaats in het bestuur van een Zwitsers bedrijf dat milieuvriendelijke motoren gaat ontwikkelen

George Clooney in bestuur Zwitsers energiebedrijf

(Novum/AP) - George Clooney is zijn horizon aan het verbreden. De acteur neemt plaats in het bestuur van een nieuw Zwitsers bedrijf dat zich gaat bezighouden met het ontwikkelen van milieuvriendelijke motoren en accu's om het CO2-verbruikt terug te dringen.

Het bedrijf wordt opgericht door Nicolas Hayek, voorzitter van de Swatch Group. De Zwitserse miljardair vertelt in de krant Berner Zeitung getwijfeld te hebben of hij Clooney moest vragen of Nobelprijswinnaar Al Gore. Omdat hij vreesde dat Gore zich beschikbaar zal stellen als presidentskandidaat voor de Verenigde Staten, koos hij uiteindelijk voor Clooney.

Clooney staat er om bekend begaan te zijn met het milieu. Hij was de allereerste eigenaar van de elektronische sportwagen Tango en staat op de wachtlijst voor een andere elektronische auto, de Tesla Roadster die volgende jaar uitkomt. Naast de acteur zit onder anderen ook de Zwitserse astronaut Claude Nicollier in het bestuur. Het is nog niet bekend wanneer het bedrijf officieel aan de gang gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen