Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Autogordel is 'Het beste idee van Nederland'

Shownieuws

Een autogordel die losspringt als hij in contact komt met water is 'Het beste idee van Nederland'. De uitvinding won zaterdag het gelijknamige SBS-programma.

Autogordel is 'Het beste idee van Nederland'

De 'Pietje Belt' is 'Het beste idee van Nederland'. De belt is een autogordel die losspringt als hij in contact komt met water. De uitvinding van Cees Stam kwam zaterdag als winnaar uit de bus bij het gelijknamige programma van SBS 6, dat werd gepresenteerd door Tooske Ragas en Henkjan Smits. De 'Pietje Belt' wordt nu in productie genomen.

Het ontwerp van Stam werd zaterdag verkozen boven zeven andere ontwerpen, waaronder een fietscaravan, een wc- en keukenrolhouder waarmee in één handbeweging de rol verwisseld kan worden en een verticale barbecue.

De afgelopen weken werden in vier live shows veertig ontwerpen gepresenteerd voor een jury, bestaande uit uitvinder Bernd Schneider, professor in duurzame productontwikkeling Han Brezet, designer Manon Navarro en industrieel ontwerper Erland Bakkers. Elke week gingen twee uitvinders door naar de finale, van wie één werd gekozen door de jury en de ander door het publiek.

De finale van 'Het beste idee van Nederland' werd zaterdag bekeken door 827 duizend mensen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen