Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Juno' wint op Filmfestival van Rome

Shownieuws

'Juno' ging er zaterdag vandoor met de prijs voor de beste film op het Filmfestival van Rome. De Amerikaanse film draait om een tienermeisje dat zwanger raakt.

(Novum/AP) - De Amerikaanse film 'Juno' ging er zaterdagavond vandoor met de prijs voor de beste film op het Filmfestival van Rome. Het filmdrama, dat draait om een tienermeisje dat zwanger raakt, werd geregisseerd door Jason Reitman. Hij maakte eerder de politieke satire 'Thank you for smoking'.

De prijs voor beste actrice ging naar de Chinese Jang Wenli, voor haar rol in 'Li Chun'. In de film, die zich afspeelt in de jaren na de Culturele Revolutie, speelt ze een operazangeres die droomt van een carrière bij de opera van Peking.

Rade Serbedzija uit Kroatië kreeg de onderscheiding voor beste acteur. Hij is te zien in de Canadees-Griekse productie 'Fugitive pieces'. In de dramafilm speelt de acteur een Griekse archeoloog die een Joods kind redt dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn ouders heeft verloren.

Het Filmfestival van Rome, dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, ging op 18 oktober van start en kwam zaterdag tot een einde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen