Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter R. de Vries moet beelden schrappen

Shownieuws

Misdaadverslagever Peter R. de Vries moet beelden schrappen uit zijn programma. Het gaat om opnamen van een voor kindermisbruik veroordeelde zeilintructeur.

Peter R. de Vries moet beelden schrappen

Peter R. de Vries moet beelden schrappen uit zijn SBS-programma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever'. De misdaadjournalist had opnamen gemaakt waarin hij een voor kindermisbruik veroordeelde zeilinstructeur confronteerde met het feit dat hij na zijn veroordeling toch weer met kinderen werkte.

De rechter heeft beslist dat iedere openbaarmaking van beeld- of geluidsopnamen de privacy van de man schendt. Als De Vries de beelden toch uitzendt, riskeert hij een dwangsom van vijftigduizend euro.

De Vries laat aan Shownieuws weten dat hij vindt dat met de beslissing de persvrijheid in het geding is. Hij zegt een duidelijk misstand aan de kaak te stellen. Als dat niet zo was, had hij er naar eigen zeggen ook geen reportage gemaakt.

De advocaat van de man, Peter Plasman, zegt dat zijn cliënt niets doet wat verboden is en recht heeft op zijn privacy. Jacqueline Schaap, de advocaat van De Vries, vindt het vonnis moeilijk te begrijpen. Ze overweegt in hoger beroep te gaan.

Omdat de uitzending van zondag door het uitvallen van de beelden niet compleet is, komt het programma te vervallen. Wel legt De Vries op het tijdstip waarop het programma gepland stond mogelijk een verklaring af over de kwestie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen