Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pavarotti laat miljoenenschuld na

Shownieuws

De onlangs overleden tenor Luciano Pavarotti heeft een schuld achtergelaten van maar liefst achttien miljoen euro

Pavarotti laat miljoenenschuld na

De onlangs overleden Luciano Pavarotti heeft een schuld achtergelaten van liefst achttien miljoen euro. De tenor bleek niet alleen elf miljoen euro in de min te staan bij banken, maar moest ook nog voor zeven miljoen euro aan leningen terugbetalen. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica zaterdag.

De schulden van Pavarotti waren een publiek geheim, zegt de advocaat van Nicoletta Mantovani, de tweede vrouw van de zanger, in de krant. Volgens hem zijn de schulden het resultaat van hoge ziekenhuisrekeningen en bezoekjes aan de Verenigde Staten. Daar liet Pavarotti zich behandelen voor hij begin september op 71-jarige leeftijd aan kanker overleed.

De inkomsten van de tenor zouden de laatste jaren drastisch zijn teruggelopen, omdat hij minder kon optreden. Mantovani, met wie hij vier jaar geleden een dochtertje kreeg, en zijn drie dochters uit een eerder huwelijk, blijven waarschijnlijk niet met de schulden zitten. Door de verkoop van het vele vastgoed dat de zanger achterliet, kunnen zij rekenen op een nalatenschap van enkele miljoenen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen