Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schoolhoofd Harry Potter komt uit de kast

Shownieuws

Albus Perkamentus, het schoolhoofd van Zweinstein, heeft zijn coming out beleefd. J.K. Rowling, die de boeken over Harry Potter schreef, hielp hem uit de kast.

Schoolhoofd Harry Potter komt uit de kast

(Novum/AP) - Albus Perkamentus, het schoolhoofd van de tovenaarsschool Zweinstein, heeft zijn coming out beleefd. J.K. Rowling, de schrijfster van de boekenreeks over Harry Potter, hielp de magiër tijdens een lezing in New York uit de kast. "Perkamentus is homo", antwoordde ze op een vraag uit het publiek.

Op het internet werd al geruime tijd gespeculeerd over de seksuele geaardheid van de tovenaar, die in het zesde deel van de boekenreeks aan zijn einde komt. In het zevende en laatste deel besteedde Rowling veel aandacht aan zijn vergane vriendschap met de kwade magiër Gellert Grindelwald. "Verliefdheid kan ons tot op zekere hoogte verblinden", zei ze over hun tragische relatie.

De 42-jarige auteur rondde vrijdag een kort bezoek aan de Verenigde Staten af. Ze sprak niet alleen in New York, maar gaf ook lezingen in Hollywood en New Orleans. Ze benadrukte daarin dat haar boeken een 'oproep tot tolerantie' zijn. Ook maande ze haar fans om vraagtekens te plaatsen bij de gevestigde orde.

In juli verscheen het laatste boek in de reeks over Harry Potter. De Nederlandse vertaling van 'Harry Potter and the deathly hallows' ligt vanaf 17 november in de winkel. Momenteel vinden opnamen plaats voor de verfilming van 'Harry Potter and the half-blood prince', het zesde boek uit de serie. De film moet in de winter van volgend jaar in première gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen