Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wendy van Dijk vindt Gordon hilarisch

Shownieuws

Wendy van Dijk vindt Gordon een verrijking voor de jury van Idols. "Ik moet persoonlijk verschrikkelijk om hem lachen", vertelt de presentatrice aan Novum.

Wendy van Dijk vindt Gordon een verrijking voor de jury van Idols. "Ik moet persoonlijk verschrikkelijk om hem lachen", vertelt de presentatrice aan Novum Nieuws. "Hij is snel, soms zo snel dat hij ervan schrikt. Het is zijn ongezouten kritiek, gewoon puur vanuit zijn guts."

Hoewel de kritiek van de zanger niet altijd even genuanceerd is, vindt Van Dijk niet dat hij te ver gaat. "Het is niet zo dat Gordon walgt van mensen of ze minderwaardig vindt of ze geen kans gunt", legt ze uit. "Het kan wel hard overkomen, maar ik heb er geen moeite mee. Hij geeft opbouwende kritiek, hij geeft je nog iets mee."

Gordon en Van Dijk zijn nieuwe gezichten in het vierde seizoen van de talentenjacht. Gordon vult samen met componist John Ewbank het vaste jurykoppel Eric van Tijn en Jerney Kaagman aan, terwijl Van Dijk met Martijn Krabbé de presentatie voor haar rekening neemt. Eerder dit jaar presenteerde ze al de talentenjacht X Factor.

De 36-jarige Van Dijk kan zich goed inleven in de massa's jongeren die auditie doen voor de talentenjacht van RTL 4. "Ik heb zelf aan die kant gestaan als auditerende kandidaat", vertelt ze. "Ik heb ooit toen ik nog danseres was auditie gedaan voor een musical. Alle dansshows stopten en musical werd door Joop van den Ende helemaal in." Die auditie werd geen succes. "Ik voelde hem al aankomen en moest ook steeds lachen tijdens de auditie."

Tegen haar 4-jarige zoontje Sem wil ze altijd eerlijk blijven. "Ik hoop dat mijn kind zijn passie vindt", zegt ze. "Ik hoop dat hij snel het juiste vindt. Dat hij niet denkt dat hij een goede zanger is en uiteindelijk blijkt dat het iets anders moet zijn. Als dat echt zijn passie zou zijn en dat zou ook kloppen, zou ik zeggen: dan moet je dat doen. Als ik zou zien dat het kant noch wal raakt, zou ik hem beschermen."

De eerste aflevering van het vierde seizoen van Idols is zaterdagavond te zien bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen