Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'Sunset Boulevard' gaat theaters langs

Shownieuws

De musical 'Sunset Boulevard' komt als reizende musical naar Nederland. De show wordt de opvolger van 'Ciske de Rat' in het nieuwe theaterseizoen.

Musical 'Sunset Boulevard' gaat theaters langs

De musical 'Sunset Boulevard' komt als reizende musical naar Nederland. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties bekendgemaakt. De wereldberoemde productie van componist Andrew Lloyd Webber was nooit eerder in Nederland te zien. De audities voor het zangspel worden deze week uitgeschreven.

'Sunset Boulevard' is gebaseerd op de gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950, die goed was voor drie Oscars en dertien nominaties. De musicalversie ging in 1993 in première in Londen. In Amerika kreeg de musical zeven Tony Awards, de belangrijkste Amerikaanse musicalprijzen.

Het verhaal speelt zich af in het Hollywood van de jaren vijftig en gaat over Norma Desmond, een van de grootste sterren ten tijde van de stomme film. Door de introductie van het geluid krijgt ze tot haar grote frustratie geen rollen meer. Wanhopig wacht ze op haar grote comeback.

De regie van de Nederlandse versie is in handen van Paul Eenens, die ook de musical 'Ciske de Rat' regisseerde. 'Sunset Boulevard' gaat in het nieuwe theaterseizoen langs alle grote theaters van Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen