Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Singles Keane uit op usb-stick

Shownieuws

De nieuwe single van Keane komt in Groot-Brittannië uit op usb-stick. Later volgen meer sterren. Universal en Warner hopen zo meer singles te gaan verkopen.

De nieuwe single van de Britse band Keane komt in Groot-Brittannië uit op usb-stick. Ook liedjes van Nicole Sherzinger, de zangeres van de Pussy Cat Dolls, en de albums van Kanye West en Amy Winehouse worden uitgebracht op het externe opslagmedium. Dat meldt vakblad Muziek en Beeld.

De singles van Keane en Sherzinger komen 29 oktober op usb uit. Ze worden aangeboden voor rond de zeven euro. Hoeveel de consument moet neertellen voor een heel album is nog niet bekend.

Volgens de Britse Times Online komt de keuze voor usb-sticks als muziekdrager voort uit de marge die erop te behalen is. Die is hoger dan die op digitale downloads, zegt de commercieel directeur van Universal UK. "We richten ons op jongeren tussen de 12 en 24 jaar die cd's niet langer cool vinden."

De usb-producten worden geïntroduceerd door platenmaatschappijen Universal Music en Warner Music. De twee bedrijven kwamen tot het besluit na een test in Groot-Brittannië, volgens de platenlabels de enige plek waar singles nog goed verkopen. Als het idee daar aanslaat, volgen mogelijk wereldwijde releases.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen