Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brainpower en Intwine schrijven muziek voor game

Shownieuws

Brainpower en Intwine hebben samen Nederlandse sountracksingle geschreven voor het computerspel 'Assassin's Creed. Release 15-11.

Brainpower en Intwine hebben samen de Nederlandse soundtracksingle geschreven voor het computerspel 'Assassin's creed'. Roger Peterson van Intwine is trots op het nummer. "Het is een eer om muziek te mogen schrijven voor zo'n revolutionaire game", zegt hij. "Hoe dope is het om je eigen muziek te horen bij zulke beelden!"

Ook Brainpower vond het een leuke opdracht. "Het is een compleet nieuwe uitdaging een soundtrack voor een game te werken", vertelt de rapper. "Werken met Intwine is altijd tof." 'Assassin's creed' is een actiongame die zich afspeelt tijdens de derde kruistocht in het Midden Oosten van 1191. De speler kruipt in de huid van een lid van een sluipmoordenaargenootschap.

Het is de eerste keer dat twee Nederlandse artiesten een volledig op een nieuwe game geïnspireerde song maken. De single, die 'The chosen' heet, wordt omschreven als een ontmoeting tussen rock en hiphop en verschijnt op 15 november.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen