Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ang Lee genomineerd voor elf Taiwanese 'Oscars'

Shownieuws

Ang Lee heeft elf nominaties in de wacht gesleept voor de Taiwanese Golden Horse Awards. De regisseur kreeg de nominaties voor de film 'Lust, caution'.

(Novum/AP) - Ang Lee heeft met zijn film 'Lust, caution' elf nominaties in de wacht gesleept voor de Taiwanese Golden Horse Awards, een equivalent van de jaarlijkse Oscaruitreiking.

De erotisch getinte spionagethriller werd eerder geweigerd als inzending voor de Hong Kong Film Awards, omdat te weinig mensen uit Hongkong aan de productie hadden meegewerkt. De nieuwe film van de Taiwanese regisseur dingt volgend jaar ook niet mee naar de Oscar voor beste buitenlandse film. Voor 'Lust, caution' zouden te weinig Taiwanese werknemers in dienst zijn genomen om als buitenlandse productie te kunnen worden aangemerkt.

De film, gebaseerd op een boek van Eileen Chang, won dit jaar een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. De erotisch getinte spionagethriller gaat over een Chinese vrouw in het door Japan bezette Shanghai tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De 52-jarige Lee, die ook 'Crouching tiger, hidden dragon' en 'Hulk' maakte, won een Oscar voor 'Brokeback mountain'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen