Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper T.I. op borgtocht vrij

Shownieuws

T.I. is vrijdag op borgtocht vrijgelaten uit de cel. De rapper heeft huisarrest totdat hij zich voor de rechter moet verantwoorden wegens illegaal wapenbezit.

(Novum/AP) - T.I. is vrijdag na betaling van ruim twee miljoen euro borg vrijgelaten uit de gevangenis waar hij sinds twee weken zat. De rapper en acteur heeft huisarrest totdat hij zich voor de rechter moet verantwoorden wegens het bezit van ongeregistreerde wapens en wapenbezit als veroordeelde misdadiger.

De zelfbenoemde King of the South, die eigenlijk Clifford Harris heet, wordt via een camerasysteem 24 uur per dag in de gaten gehouden. T.I. mag het huis in Atlanta alleen verlaten voor rechtbank- of ziekenhuisbezoekjes.

Het onderzoek naar de 27-jarige artiest, die vorig een Grammy won voor het nummer 'My love' met Justin Timberlake, begon deze maand toen een wapenhandelaar de politie tipte. Een bodyguard zou in opdracht van T.I. een wapen hebben willen kopen zonder het te registreren. Hij bekende aan de politie dat hij al negen wapens voor de rapper had gekocht.

T.I., die een rol speelt in de nog te verschijnen film 'American gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe, had drie wapens bij zich toen hij werd opgepakt in Atlanta. Een pistool lag in zijn auto geladen naast zijn stoel. Tijdens een huiszoeking werden nog eens zes pistolen gevonden, waarvan er vijf geladen waren.

T.I., die als tiener crack verkocht op straat, werd in 2004 tot een celstraf van drie jaar veroordeeld omdat hij zich na een veroordeling niet aan de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling had gehouden. Hij zat niet de hele celstraf uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen