Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anita Witzier eindelijk tv-vrouw van het jaar

Shownieuws

Anita Witzier is vrijdag uitgeroepen tot tv-vrouw van het jaar. De KRO-presentatrice was voor de zevende keer genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster.

Anita Witzier is vrijdag tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot televisievrouw van het jaar. De KRO-presentatrice was voor de zevende keer genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster, maar viste tot nu toe ieder jaar achter het net. "Zeven is een magisch getal, dus het hing in de lucht", vertelde een dolblije Anita, die Wendy van Dijk en Yvon Jaspers versloeg.

Paul de Leeuw ontving uit handen van Yvon Japsers de Zilveren Televizier Ster. De Leeuw, die Matthijs van Nieuwkerk en Ruben Nicolai achter zich liet, was in 1999 en in 2006 ook al de populairste mannelijke tv-persoonlijkheid.

Vorig jaar liet hij verstek gaan bij de jaarlijkse uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen omdat ze niet door een vakjury worden uitgereikt. "Ik werd daarop gebeld door Joop van den Ende", vertelde De Leeuw in zijn dankwoord. "Hij zei me dat je een publieksprijs altijd dient op te halen." Hij droeg de prijs op aan Gert-Jan Peer, de kostuumontwerper van De Leeuw, die dit jaar op 45-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleed.

De Gouden Televizier-Ring voor het beste televisieprogramma van 2007 ging naar De Wereld Draait Door. Het Vara-programma, dat wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, kreeg 45 procent van de stemmen van het Nederlandse publiek. De prijs werd uitgereikt door Robert ten Brink, die in 1993 met 'All you need is love' de felbegeerde ring won.

Het Huis Anubis van tv-zender Nickelodeon ging naar huis met de Gouden Stuiver voor de beste jeugdserie. Inger Nilsson, de Zweedse actrice die in haar jongere jaren gestalte gaf aan Pippi Langkous, reikte de prijs uit aan de hoofdrolspelers van de serie.

De 42e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala, dat werd gepresenteerd door Frits Sissing en Nelleke van der Krogt, werd gehouden in Theater Carré in Amsterdam. Onder anderen Edsilia Rombley, Liesbeth List, de Sugababes en Andrea Bocelli verzorgden optredens tijdens het evenement, dat werd bijgewoond door BN'ers als Daphne Bunskoek, Max Westerman, Ellemieke Vermolen en Gijs Staverman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen