Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film Ang Lee geweigerd bij Oscars

Shownieuws

'Lust, caution' van Ang Lee is afgewezen als Oscarinzending. Voor 'Lust, caution' zouden te weinig Taiwanese werknemers in dienst zijn genomen.

De nieuwe film van de Taiwanese regisseur Ang Lee dingt volgend jaar niet mee naar de Oscar voor beste buitenlandse film. Voor 'Lust, caution' zouden te weinig Taiwanese werknemers in dienst zijn genomen om als buitenlandse productie te kunnen worden aangemerkt. Daarom heeft de jury de inzending geblokkeerd, meldt de BBC.

De film, gebaseerd op een boek van Eileen Chang, won dit jaar een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. De erotisch getinte spionagethriller gaat over een Chinese vrouw in het door Japan bezette Shanghai tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"Wij en Ang Lee zijn teleurgesteld", zegt een woordvoerder van de Taiwanese regering in een reactie. "Deze film was ook populair in Taiwan." De Taiwanese bond voor speelfilm en drama is in beroep gegaan tegen het besluit van de jury van de Oscars.

De 52-jarige Lee, die films maakte als 'Crouching tiger, hidden dragon' en 'Hulk', won eerder een Oscar voor de film 'Brokeback mountain'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen