Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse filmactrice Deborah Kerr (86) overleden

Shownieuws

De filmactrice Deborah Kerr is overleden. Kerr stierf dinsdag op 86-jarige leeftijd in het Oost-Engelse graafschap Suffolk, zo maakte haar impressario bekend.

(Novum/AP) - De Britse filmactrice Deborah Kerr is overleden. Dat heeft haar impresario donderdag bekendgemaakt. Kerr stierf dinsdag op 86-jarige leeftijd in het Oost-Engelse graafschap Suffolk. Ze leed aan de ziekte van Parkinson.

Kerr werd in 1921 in Schotland geboren en volgde een opleiding tot balletdanseres. Als actrice trad ze aanvankelijk op in kleine theaters en voor legertroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar eerste filmrol van formaat vertolkte ze in 1941 in 'Major Barbara', een verfilming van de gelijknamige roman van George Bernard Shaw.

Voor velen is Kerr onlosmakelijk verbonden met het beeld van haar, liggend in de branding, in een innige omhelzing met Burt Lancaster in de oorlogsfilm 'From here to eternity'. Een andere memorabele rol van Kerr is die van Anna Leonowens, een Britse gouvernante die valt voor de charmes van de koning van Siam, in 'The king and I'.

De actrice werd zesmaal genomineerd voor een Oscar, maar viel nooit in de prijzen. In 1994 werd ze onderscheiden met een ere-Oscar voor haar bijdrage aan de filmindustrie. In 1997 werd ze door koningin Elizabeth II benoemd tot Commandant in de orde van het Britse Keizerrijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen