Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voorwaardelijk celstraf voor Pete Doherty

Shownieuws

Pete Doherty is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden wegens drugsbezit. De zanger zei blij te zijn met deze uitkomst.

Pete Doherty is vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf wegens drugsbezit en het rijden zonder verzekering. De rechter veroordeelde hem tot vier maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Dat meldt de BBC.

De zanger bekende eerder al schuld aan het bezit van onder meer heroïne en cocaïne en gaf toe onverzekerd in een auto te hebben gereden. Inmiddels heeft de beroepsjunk zich laten behandelen in een ontwenningskliniek. Hij zou al twee maanden geen drugs aangeraakt hebben. De rechter sprak vrijdag de hoop uit dat Doherty nu op het rechte pad blijft.

De komende achttien maanden staat de 28-jarige Babyshambles-zanger verder verplicht onder toezicht van justitie en het komende jaar moet hij aantoonbaar werken aan zijn verslaving. Voor het rijden zonder verzekering kreeg hij een geldboete van bijna zevenhonderd euro.

Bij het verlaten van het rechtbank werd Doherty door een groep juichende fans onthaald. Hij liet weten blij te zijn met de uitkomst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen