Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono krijgt prijs voor strijd tegen aids

Shownieuws

Bono heeft in New York een prijs in ontvangst genomen voor zijn inzet voor aidsbestrijding. Dit gebeurde tijdens het Black Ball van Keep A Child Alive.

(Novum/AP) - Bono heeft donderdag in New York een prijs in ontvangst genomen voor zijn inzet voor aidsbestrijding. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Black Ball, een geldinzamelingsactie van de organisatie Keep A Child Alive. "Rocksterren willen altijd twee dingen", zei de zanger. "Ze willen plezier hebben en de wereld veranderen. Als je beide kan doen, dan zit je goed."

Alicia Keys, medeoprichter van de organisatie, noemde de 47-jarige Bono 'een geweldig man'. "Hij werkt eindeloos om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk iets gebeurt." De U2-voorman zei trots te zijn, maar liet ook weten dat hij de prijs liever had uitgereikt dan hem in ontvangst te nemen.

Tijdens het evenement traden verschillende artiesten op, zoals Gwen Stefani en Sheryl Crow. Ook Alicia Keys en Bono zelf betraden het podium.

Keep A Child Alive levert aidsmedicatie aan kinderen en gezinnen in Afrika. Vorige maand ontving Bono ook al een prijs voor zijn liefdadigheidswerk, de prestigieuze Liberty Medal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen