Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson vroeg om gewapende mannen

Shownieuws

O.J. Simpson wilde gewapende mannen bij zich hebben bij de ontmoeting met de souvernirhandelaars. Dat heeft een andere verdachte in de zaak bekend.

(Novum/AP) - O.J. Simpson wilde gewapende mannen bij zich hebben toen hij naar de hotelkamer van de handelaars in sportmemorabilia in Las Vegas ging. Dat heeft een andere verdachte in de zaak bekend aan de politie.

Walter Alexander heeft een bekentenis afgelegd en getuigt tegen zijn golfmaatje Simpson in de rechtszaak die volgt op het incident dat in september plaatsvond. Hij vertelde de politie dat hij en een andere man bij de voormalige football-ster langskwamen met wapens op zak. Daarna zouden ze naar de hotelkamer van de souvenirhandelaars zijn gegaan om de spullen die aan O.J. zouden toebehoren terug te halen.

Volgens de 46-jarige Alexander liep de zaak uit de hand toen de andere man, Michael McClinton, zijn wapen trok toen ze in de hotelkamer arriveerden. "Juice had alleen gezegd dat hij het pistool bij zich moest dragen, niet dat hij ermee moest gaan zwaaien", vertelt Alexander, die de koosnaam van O.J. gebruikt. De acteur en zijn advocaat hebben tot nu toe de aanwezigheid van wapens ontkend.

"Als het waar is, gaat deze getuigenis O.J. ontzettend schaden", zegt de advocaat van Charles Cashmore, een verdachte die ook een belastende verklaring heeft afgelegd over de 60-jarige Simpson en van plan is te getuigen in de zaak. "Het laat zien dat hij wist dat er wapens waren op de plaats delict. Volgens de wetten die in de staat Nevada gelden, hangt hij als ze het kunnen bewijzen."

O.J. Simpson werd op 16 september gearresteerd na een overval op twee verzamelaars van sportmemorabilia. Hij kwam na het betalen na een borg van bijna negentigduizend euro weer op vrije voeten. Simpson zegt de spullen uit de hotelkamer in het Palace Station Casino te hebben gehaald omdat die aan hem toebehoren.

Simpson, McClinton en twee andere verdachten in de zaak worden op 8 november in de rechtszaal verwacht voor een hoorzitting. Ze worden beschuldigd van tien misdrijven, waaronder ontvoering en het plegen van een gewapende overval. Als Simpson schuldig wordt bevonden aan ontvoering, kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen