Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sex Pistols voor het eerst in vier jaar op podium

Shownieuws

De legendarische punkrockband Sex Pistols heeft voor het eerst in vier jaar weer een optreden gegeven. Zo'n vijfhonderd fans waren er donderdag getuige van.

De legendarische punkrockband Sex Pistols heeft voor het eerst in vier jaar weer een optreden gegeven. Zo'n vijfhonderd fans waren donderdag getuige van het bijzondere concert in Los Angeles, meldt het Britse persbureau Reuters vrijdag.

In een uur tijd speelde de band van zanger John Lydon bijna zijn gehele repertoire, waaronder nummers als 'God save the Queen' en 'Anarchy in the U.K.'. Niet alles ging van een leien dakje. Zo vergat Lydon al bij het eerste nummer zijn tekst. Veel trok hij zich daar niet van aan; hij improviseerde er lustig op los. Tegen het einde van het optreden verliet Lydon het podium om naar het toilet te gaan en kort daarna 'vijftien pond lichter' terug te komen.

Het optreden in Los Angeles was bedoeld als opwarmertje voor de reünieconcerten die de band begin november geeft in Londen en Manchester. De groep viert daarmee het dertigjarig bestaan van het album 'Never mind the bollocks', dat door muziekkenners wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke cd's uit de rock-'n-roll.

In 1978 viel de band uit elkaar, na slechts één album te hebben uitgebracht. Enkele maanden later overleed bassist Sid Vicious aan een overdosis heroïne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen