Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden RadioRing voor Theater van het Sentiment

Shownieuws

Het KRO-programma Theater van het Sentiment is bekroond met de Gouden RadioRing 2007. Giel Beelen kreeg de prijs voor radioman van het jaar.

Het KRO-programma Theater van het Sentiment is bekroond met de Gouden RadioRing 2007. De publieksprijs voor het beste radioprogramma werd uitgereikt in de live-uitzending van het Avro-programma schiffers.fm op Radio 2.

De Zilveren Radioster Man, voor beste presentator, ging naar Giel Beelen. De radio-dj noemde het 'oprecht mooi' dat hij daarmee Edwin Evers en Frits Spits aftroefde.

De vrouwelijke variant van de prijs, de Zilveren Radioster Vrouw, ging opnieuw naar Claudia de Breij, die vorig jaar ook won. De Breij verruilde haar carrière op de radio in april definitief voor de televisie en noemde het dan ook 'absurd' dat ze opnieuw met de eer ging strijken. Claudia werd verkozen boven Sophie Hilbrand en Jeanne Kooijmans.

Het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement ging naar de Radio 2 Top 2000. De andere genomineerden waren 3FM Serious Request en Radio Tour de France.

De radioprijzen werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De onderscheidingen werden verdeeld op basis van meer dan zestigduizend stemmen.

Vrijdagavond worden de Gouden Televizier-prijzen uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen. De winnaars van de radioprijzen zijn te gast op het gala in het Amsterdamse theater Carré.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen