Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Led Zeppelin geeft eenmalig reünieconcert

Shownieuws

Rockgroep Led Zeppelin komt weer bij elkaar. Op 26 november staat de band voor een reünieconcert in de O2 Arena in Londen.

Rockband Led Zeppelin komt weer bij elkaar. Op 26 november staat de band voor een eenmalig reünieconcert in de O2 Arena in Londen. Het optreden maakt deel uit van een eerbetoon aan de medeoprichter van platenlabel Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Ook Pete Townsend en Bill Wyman treden op.

Ertegun, die Led Zeppelin in de jaren zeventig contracteerde, overleed vorig jaar na een val tijdens een concert van de Rolling Stones in New York. Zanger Robert Plant laat weten dat hij altijd een goede vriend en inspiratiebron voor de band is geweest.

Het concert sluit goed aan bij de release van het nieuwe verzamelalbum van Led Zeppelin, 'Mothership', dat op 13 november uitkomt. Verwacht wordt dat er onder fans van over de hele wereld een stormloop ontstaat op de kaartjes voor het concert. Mogelijk is het de laatste keer dat zij de band kunnen zien optreden.

De mannen van Led Zeppelin, opgericht in 1968, zijn pioniers in de rockmuziek en de band wordt beschouwd als een van de invloedrijkste aller tijden. Klassiekers als 'Whole lotta love' en 'Stairway to heaven' dienen nog altijd als inspiratiebron voor nieuwe muzikanten. De band heeft meer dan driehonderd miljoen platen verkocht.

Zanger Robert Plant, gitarist Jimmy Page en bassist John Paul Jones gingen in 1980 uit elkaar na het overlijden van drummer John Bonham. Die stikte in zijn eigen braaksel na overmatig alcoholgebruik. Naar verluidt neemt tijdens het concert zijn zoon Jason zijn plaats in.

De reünie van Led Zeppelin is de zoveelste in de rij artiesten die ene comeback maken. Zo zijn ook The Police, Genesis, The Spice Girls, Crowded House en Take That zijn weer bij elkaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen