Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah doet boekje open over schildklieraandoening

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft een schildklieraandoening. "Mijn lichaam keerde zich tegen me", vertelt de presentatrice in het oktobernummer van haar magazine O.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey heeft een schildklieraandoening. Dat vertelt ze in het oktobernummer van haar magazine O. Ze voelde zich na afloop van het tv-seizoen in mei ontzettende moe en sloom. De moeheid werd veroorzaakt door haar schildklier die uit balans was.

"Mijn lichaam keerde zich tegen me", vertelt de 53-jarige Amerikaanse. "Eerst had ik last van een te snel werkende schildklier, waardoor mijn stofwisseling werd versneld en ik nachtenlang wakker lag. De meeste mensen verliezen dan veel gewicht, ik niet."

Daarna kreeg de talkshowpresentatrice last van een te langzaam werkende schildklier, waardoor haar stofwisseling werd vertraagd en ze het liefst dagenlang wilde slapen. "De meeste mensen komen dan aan. Ik ook, ik kwam negen kilo aan", vertelt Oprah, die al jaren vecht tegen overtollige kilo's.

De uitgeputte en gestreste presentatrice trok zich een maand lang terug in haar vakantiehuis op Hawaii om weer op krachten te komen. Inmiddels voelt ze zich weer beter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen