Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Extra geld voor 'Joe Speedboot'

Shownieuws

'Joe Speedboot' en 'Wit licht' ontvangen de Telescoopbijdrage van de Publieke Omroep, het CoBO-fonds en het Filmfonds. De bijdrage kan oplopen tot 1,9 miljoen.

De films 'Joe Speedboot' en 'Wit licht' ontvangen de Telescoopbijdrage van de Publieke Omroep, het CoBO-fonds en het Filmfonds. Dat heeft het Filmfonds dinsdag bekendgemaakt. De bijdrage kan oplopen tot 1,9 miljoen euro per film. Het exacte bedrag moet nog worden vastgesteld.

De twee speelfilms, die nog gemaakt moeten worden, zijn door een jury, bestaande uit adviseurs van het Nederlands Fonds voor de Film en een vertegenwoordiger van de omroepen, unaniem gekozen uit elf inzendingen. Het doel van de bijdrage is de productie van Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek te stimuleren.

'Joe Speedboot', naar het gelijknamige boek van Tommy Wieringa, vertelt het verhaal van Fransje Hermans die door een ongeval bijna volledig verlamd raakt. Hoewel hij niet veel meer heeft om voor te leven, is Fransje mateloos gefascineerd door de fantasierijke Joe Speedboot, een nieuwkomer in zijn dorp. De komst van Joe brengt de natuurlijke orde van het dorp volledig uit balans. André van Duren regisseert de film.

In 'Wit licht' zet een vader alles op alles om zijn verdwenen kind te vinden. De zoektocht brengt de kijker tot in het hart van Afrika waar een burgeroorlog woedt. Jean van de Velde neemt de regie op zich.

In het verleden ontvingen films als 'Phileine zegt sorry', 'Minoes', 'In oranje', 'Pluk van de Petteflet' en 'Zwartboek' de bijdrage.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen