Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Belgisch duo schreef hit Michael Jackson'

Shownieuws

De Belgische Danny en Eddy van Passel schreven de hit 'You are not alone' van Michael Jackson. R. Kelly, die het nummer schreef, zou plagiaat hebben gepleegd.

De Belgische componisten Danny en Eddy van Passel schreven de wereldhit 'You are not alone' van Michael Jackson. Volgens het Brusselse hof van beroep heeft R. Kelly, die het nummer schreef, plagiaat gepleegd, meldt de Belgische krant De Standaard.

De broers vochten al twaalf jaar voor de rechten op het nummer. 'You are not alone' werd in 1995 uitgebracht als tweede single van het album 'History - past, present and future, book I' van Michael Jackson. Twee jaar eerder verscheen 'If we can start all over' van de broers Van Passel, dat sprekend lijkt op het door R. Kelly gecomponeerde nummer.

Volgens de Brusselse rechter is het nummer van de Belgische componisten de originele versie van het lied, dat wereldwijd een hit was. De uitspraak heeft grote gevolgen voor de betrokkenen. Het zou immers betekenen dat alle rechten die R. Kelly voor het nummer heeft opgestreken eigenlijk aan de broers toebehoren.

De Belgische auteursrechtenvereniging Sabam moet nu de internationale auteursrechtenorganisaties op de hoogte stellen van de uitspraak van de rechter. "Wij hebben de uitspraak nog niet ontvangen", zegt een woordvoerder van de organisatie. "Zodra dit gebeurd is, zullen we uiteraard alle nodige stappen ondernemen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen