Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice hielp Halina niet aan rol in 'Valkyrie'

Shownieuws

Halina Reijn heeft haar rol in 'Valkyrie' op eigen kracht bemachtigd. "Iedereen dacht dat Carice een goed woordje voor me had gedaan, maar dat is niet waar."

Halina Reijn heeft haar rol in 'Valkyrie' helemaal op eigen kracht bemachtigd. "Iedereen dacht dat Carice een goed woordje voor me had gedaan, maar dat is niet waar", zegt de actrice deze week in de Mikro Gids. "De Amerikanen hadden Carice en mij samen in 'Zwartboek' gezien en waren erg onder de indruk."

Half juni werd bekend dat Carice van Houten is gevraagd voor een rol in de Amerikaanse film 'Valkyrie', waarin Tom Cruise de hoofdrol speelt. In augustus werd duidelijk dat ook Reijn in de oorlogsfilm te zien zal zijn. "Het is natuurlijk heel bijzonder dat we weer samen zijn gecast", stelt ze. "We zitten elkaar nog heel vaak aan te kijken met een blik van: 'Hoe is het mogelijk?'"

Op het Nederlands Film Festival, dat op 26 september van start gaat, is de 31-jarige actrice ruimschoots vertegenwoordigd. Zo is ze te zien in de film 'Nadine', die op het festival in première gaat. Ook de miniserie 'De prins en het meisje', waarin Reijn de rol van Mabel Wisse Smit speelt, is voor het eerst op het NFF te zien. De tweedelige serie wordt in december uitgezonden door de VPRO.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen