Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guus Meeuwis maakt podcast over nieuwe album

Shownieuws

Guus Meeuwis houdt op de site van het AD een podcast bij over zijn nieuwe album. Hij vertelt over zijn inspiratie voor de liedjes.

Guus Meeuwis houdt op de website van het AD een podcast bij over zijn nieuwe album. Van donderdag tot en met zaterdag vertelt hij onder meer over zijn inspiratie voor de liedjes die op de plaat staan.

Op 'Hemel nr. 7' staan nummers als 'Tranen gelachen' en 'Proosten', die allebei al de eerste plaats bereikten in de Nederlandse hitlijsten. De 35-jarige Meeuwis beschrijft de plaat als 'een licht album'. "Maar dat wil niet zeggen dat de liedjes inhoudloos zijn. Integendeel. De cd ademt het optimisme uit van iemand die heel goed in zijn vel zit, maar dat ook verpakt in mooie luisterliedjes."

Daarom heet het album ook 'Hemel nr. 7', dat volgens de Brabantse zanger de levensfase waarin hij zich nu bevindt weerspiegelt. "Als ik naar deze plaat luister, denk ik: deze meneer is gewoon gelukkig."

Lezers van het AD kunnen tevens een zogeheten meet-and-greet met de zanger winnen. En zaterdag verschijnt er in de krant het weekdagboek dat Meeuwis speciaal heeft bijgehouden. Vanaf die dag ligt 'Hemel nr. 7' ook in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen