Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beslaglegging op rekeningen Emile Ratelband

Shownieuws

Emile Ratelband zou geen huur hebben betaald aan de verhuurder van een pand waar zijn snackbar Haphoek in zat. Er zou beslag worden gelegd op zijn rekeningen.

Het gaat Emile Ratelband financieel niet voor de wind. Website showBizNewZ.nl wist de hand te leggen op rechtsdocumenten waaruit blijkt dat er beslag wordt gelegd op zijn rekeningen. De ondernemer en geluksgoeroe erkent dat er een jarenlange juridische zaak loopt, maar stelt dat er door het faillissement van zijn snackbarketen Haphoek niet kan worden gevorderd.

Ratelband heeft jarenlang geen huur betaald aan Con Panhuizen, van wie hij een pandje huurde in Delft. Dat komt, laat Ratelband aan de site weten, omdat er achterstallig onderhoud aan het pand zou zijn. Ook zegt hij Panhuizen geen geld te gunnen omdat het 'een naar mannetje' is. In een brief aan Panhuizen draagt hij hem op te stoppen met 'dit kinderachtige gedoe'. "U bent een stressfactor voor de zwakkeren", vervolgt hij. "Er zullen dan ook veel kankergevallen in uw onmiddellijke nabijheid zijn."

Panhuizen, die zich zwaar gedupeerd voelt, noemt Ratelband op zijn beurt 'een wolf in schaapskleren'. "Ik kamp op dit moment met mijn gezondheid na alle rechtszaken die ik heb gevoerd en gewonnen. Hij trekt zich hier alleen niks van aan en met al het gesjoemel met zijn bv's heeft mijn advocaat laten weten dat er helemaal niets meer te halen valt. Het enige waar ik mensen voor wil waarschuwen is dat deze man gevaarlijk is en onze familie een hoop verdriet heeft gedaan. Het is een regelrechte oplichter."

Volgens de pandeigenaar heeft Ratelband de naam van zijn bv bij de Kamer van Koophandel zo vaak veranderd, dat er geen geld meer kan worden gevorderd uit de bv waaronder Haphoek was ondergebracht. Ook zou Ratelband het pand hebben onderverhuurd en dat geld in eigen zak hebben gestoken. Verder zou hij zich niets aantrekken van de beslissing van de rechter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen